Selecteer een pagina

HEERLIJKE olie

Onze biologische Brabantse Huttentut olie is uniek van smaak. Logisch, want het is geen olijfolie, zonnebloem- of koolzaadolie. Dat zie je, ruik je en proef je. Het is intens warm, goudgeel van kleur. De vele kenners die we hebben laten proeven zijn het met ons eens dat er tonen van pinda, kool, gras en hooi te ruiken zijn, in een eigen unieke samenstelling. In de mond is de olie zacht, aards en boterig van smaak, die lang en aangenaam blijft duren. Zonder op te scheppen verdient onze Huttentut olie een plaats bij de gastronomische top.

Hoe vaak kom je een nieuw product tegen dat zó uniek is en toch vertrouwd,  gastronomisch van topkwaliteit en toch gewoon 100% Nederlands, Brabants uit de Baronie van Breda?

Mail ons

verantwoord

Brabantse Huttentut olie is gecertificeerd 100% biologisch en 100% plantaardig. We gebruiken dus geen enkele kunstmatige substantie om groei te bevorderen, onkruid tegen te gaan of ongedierte te bestrijden voor, tijdens of na de teelt. Sterker nog, we vinden het heel belangrijk om een bijdrage te leveren aan biodiversiteit in de land- en akkerbouw. Daarom zaaien we om de velden bloemrijke akkerranden, om insectenrijkdom te stimuleren. De bijen die eropaf komen zijn dol op de bloemetjes van de bloeiende huttentut. Vele vogelsoorten komen weer op de insecten af. Zo helpen we een hele voedselketen. En de bloemenweelde ziet er ook nog eens prachtig uit! Omdat we de huttentut in regio Breda telen én verwerken, maken we een minimaal aantal kilometers. Hierdoor is de ecologische voetstap bijna nihil.

gezond

Huttentut olie bevat een massa enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, samen meer dan 87%, en een kleine 10% broodnodige verzadigde vetten.
Wat onze olie uniek maakt, is het hoge gehalte aan Omega 3 vetzuren
(Alfa-linoleenzuur, ALA), een essentiële component in ons dieet, maar vaak te weinig geconsumeerd. Brabantse Huttentut olie beval maar liefst ruim 35% Omega 3 vetzuren!
Omega 3 hebben we in ons lichaam nodig om vetreserves af te breken, en wordt niet door het lichaam aangemaakt: we moeten het eten! Dat het helpt om beschadigde lichaamscellen weer te herstellen, is mooi meegenomen.
Het hoge gehalte aan vitamine E in Huttentut olie helpt ons om hart- en vaatziekten te voorkomen, en werkt als antioxidant en ontstekingsremmer. En vooruit, laten we ook de gunstige effecten voor je huid noemen, verzachtend en hydraterend.
Dan zijn er nog websites die aangeven dat het helpt bij artritis, alzheimer en ADHD!
Die claims gaan we niet waarmaken… maar wie weet!

Recepten

Pompoensoep met huttentut olie

8 personen
700 gram blokjes pompoen
2 grofgehakte middelgrote uien
30 gram geraspte verse gember
3 teentjes knoflook uit de knijper
½ fijngehakte rode peper
1 liter groentebouillon
150 ml crème fraîche
2 eetlepels zonnebloemolie
8 eetlepels huttentutolie
4 eetlepels vers gehakte korianderblad

bereidingswijze

  • Bak de uit glazig in de zonnebloemolie, tot een beetje bruin in een soeppan
  • Voeg de gember, rode peper en knoflook toe en bak nog 3 minuten al roerende mee op halfhoog vuur
  • Voeg de pompoenblokjes toe en bak het geheel al roerende 3 minuten
  • Voeg de groentebouillon toe een breng het geheel al roerende aan de kook
  • Laat een half uur op laag vuur volledig garen, tot de pompoen zacht is, soms even roeren
  • Maak er met een staafmixer een gladde soep van en warm weer door
  • Serveer in diepe borden of kommen
  • Een schep crème fraîche, een sliert huttentutolie en eventueel verse koriander completeren het geheel. En lekker (naan)brood.

Witte asperges met huttentut olie

4 personen warm hoofdgerecht
8 personen koud voorgerecht

16 witte asperges

50 ml huttentutolie

1 theelepel gemalen foelie

Peper en zout

bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller. Leg de hiertoe de asperge plat op een snijplank, houd de asperge bij de kop vast en schil van kop naar kont, draai de asperge steeds een beetje. Snijd de onderste centimeter af zodat ook meteen duidelijk is of alle vezels afgeschild zijn.
  2. Vacumeer de asperges met de olie, foelie en wat peper en zout.
  3. Gaar de asperges in heet, bijna kokend water, gedurende 30 minuten.
  4. Serveer de asperges warm met gekookte krielaardappeltjes, gekookt ei, achterham en eventueel nog wat huttentutolie. OF Serveer de asperges koud, in vieren gesneden, in een groene salade met gekookt ei, achterham gehakte kervel en een dressing met 2 eetlepels mayonaise, ½ eetlepel huttentutolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, peper en zout.

 

Kaas in huttentutolie

Borrelhapje

200 gram kaas in blokjes: geitenkaas, belegen koeienkaas, feta…

100 ml huttentutolie

1 volle eetlepel gehakte verse peterselie

bereidingswijze

  1. Meng de olie met de peterselie
  2. Doe de fetablokjes in een weckpotje of een afsluitbaar bakje
  3. Giet de kruidenolie erbij tot de blokjes net onderstaan.
  4. Bewaar in de koelkast
  5. Serveer na minimaal 4 dagen, tot maximaal 4 weken als borrelhapje. Serveer met brood om te dopen

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Contact

adres

Galgestraat 14
4847 TE  Teteringen

Webdesigner Aaldijk Grafisch Breda | Copyright – Biologische boerderij Heining & Hoef | Privacy Statement